Linnanmäen uutuuslaite Swingi saapuu huvipuistoon 2024!

Vuonna 2024 Linnanmäelle saapuu huima uusi huvilaite Swingi! Heilurimaista liikettä tekevän laitteen valmistaja on alan huippuihin kuuluva Intamin, joka on toimittanut Linnanmäelle myös Taiga-ratalaitteen.

Linnanmäellä on jännittäviä uutisia kerrottavanaan: maailmanluokan Swingi-laite saapuu huvipuistoon huvikaudelle 2024. Heiluriliikettä tekevä näyttävä laite tulee rakentumaan huvipuiston keskelle, Kieputin-laitteen entiselle paikalle.

- Swingissä istutaan jättimäisen heilurin kyydissä, joka heilauttaa kyydissä olijoita lähes 100 kilometrin tuntivauhtia puolelta toiselle. Heilurin lakipisteessä ollaan 40 metrin korkeudessa, 120 asteen kulmassa ja huvittelijoiden eteen avautuvat Helsingin mahtavat maisemat, kertoo Linnanmäen kehitysjohtaja Anssi Tamminen.

Helsingin ylle avautuvaa maisemaa pääsee ihailemaan joka suunnasta, sillä laitteen istuinosa pyörii ympäri, ja huvittelijat istuvat katseet suunnattuna poispäin laitteesta. Koko Helsinki on kirjaimellisesti huvittelijoiden alla, sillä jalat roikkuvat tässä laitteessa vapaana.

- Välillä istut jalat taivasta kohti, toisessa hetkessä taas matkaat laitteen kyydissä katse suunnattuna maahan, tämä jos mikä saa vannoutuneimmankin hurjapään hihkumaan vauhdin hurmasta, Tamminen kuvailee laitteen tuntua.

Swingissä laitteen oma massa liikuttaa heiluria, joten sen kyydissä pääsee nauttimaan todellisesta painottomuuden tunteesta koko 2-minuuttisen ajon ajan. Yksi Swingin mahtavista ominaisuuksista on se, että heiluriliikettä tekevä laite nostattaa huvittelijat hetkittäin hieman penkkiä ylemmäs, jolloin kyydissä päästään nauttimaan niin kutsutusta air-timesta; ilma-ajasta. Yhtä aikaa Swingin hurjaan kyytiin mahtuu 40 huvittelijaa.

- Pyrimme jatkuvasti kehittämään Linnanmäen laitevalikoimaa ja kartoitamme maailman huvipuistojen huvilaitteita. Göteborgissa sijaitsevassa huvipuisto Lisebergissä ihastuimme tähän laitteeseen, joka on viralliselta nimeltään Gyro Swing. Linnanmäelle tulevan laitteen nimeksi olikin helppo valikoida Swingi, sillä se kuvaa hyvin huvilaitteen keinuvaa liikettä, kertoo Tamminen.

Uutuuslaite Swingin valmistaa alalla tunnettu ja arvostettu laitevalmistaja Intamin. Saman laitevalmistajan laitteita ovat myös Linnanmäen Kirnu, Hurjakuru, Panoraama sekä huikea ratalaite Taiga. 

- Meille on erittäin tärkeää kehittää Linnanmäkeä ja samalla mahdollistaa huvittelijoille huipputason elämyksiä. Intamin oli luonteva valinta yhteistyökumppaniksi, sillä olemme tehneet monia onnistuneita laiteprojekteja heidän kanssaan aikaisemminkin, joista viimeisimpänä toimme Linnanmäelle huiman ratalaitteen ja monia alan palkintoja voittaneen Taigan, sanoo Linnanmäen toimitusjohtaja Pia Adlivankin.

- Iso osa huvipuistolaite-elämystä on myös sen ympärille luotava teemoitus ja äänimaailma. Swingi tulee leikittelemään Swing-musiikkiteemalla, joten tämän jännittävän laitteen ympärille tullaan luomaan myös kiehtova, omanlainen musiikkimaailma yhteistyössä IMAScoren kanssa, joka on alalla tunnettu elämysmusiikkituotannoistaan, Adlivankin jatkaa.

Linnanmäen uutuuslaite Swingi rakennetaan huvipuistosta poistuneen Kieputin-laitteen paikalle. Kieputin on jo poistettu paikaltaan, ja uuden laitteen perustustyöt ovat alkamassa. Muutamia Kieputtimen nostalgisia nimikko-osia on otettu talteen mahdollista myöhempää käyttöä varten. Rakennustöistä pidetään taukoa ensi huvikaudella, mutta heti huvikauden 2023 päätyttyä alkaa uuden laitteen pystytys. Swingin kyytiin pääsee kieppumaan huvikaudella 2024.