SEA LIFEn vedenalaisen maailman uusi luotsi esittäytyy

Heipsankeikkaa!

Olen Sanna Laitinen ja aloitin täällä Sea Life Helsingissä toimitusjohtajana joulukuussa 2020.

Olen tehnyt pitkän työuran ravintolatoimialalla ja päädyinkin tänne ihmeelliseen merenalaiseen maailmaan hieman onnellisen sattuman kautta – hyvä ystäväni soitti ja kertoi huomanneensa, että SeaLife etsii uutta kapteenia ja olin tullut hänen mieleensä heti. Kiinnostuin paikasta valtavasti ja syöksyin hakuprosessiin intoa täynnä – ja tässä ollaan!  

Olen viettänyt koko elämäni meren äärellä sukumökillämme Sipoon saaristossa ja pidänkin uudessa työpaikassani sen taianomaisten puitteiden lisäksi erityisesti hyvin aktiivisesta työstämme merten- ja luonnonsuojelun parissa. Tiesitkö esimerkiksi, että yksi suojeluhankkeistamme SeaLife Helsingissä on äärimmäisen uhanalainen Pandakilli-laji, jota kasvatamme täällä meidän akvaariossamme estääksemme sen katoamista sukupuuttoon? Niinpä, upeaa! Pidän myös erityisen kiehtovana SeaLifen filosofiaa siitä, että tiedon ja ymmärryksen merenalaisesta maailmasta ei kuulu olla tylsää ja yksitoikkoista, vaan tärkeät ja vakavatkin faktat voidaan kertoa kiinnostavasti ja hauskasti tarinoita luomalla. Olen valtavan ylpeä tiimistäni, jonka ammattitaito on vertaansa vailla ja olenkin oppinut heiltä jo ensimmäisten kuukausien aikana käsittämättömän määrän kiehtovia tarinoita akvaariomme mainioista asukkaista.

Yksi pitkäaikaisimmista asukeistamme, valtamerialtaassa asuva seeprahaimme Mussukka täyttää helmikuun alussa vuosia, joten hän vastaanottaa ilomielin akvaristiemme rapsutusten lisäksi onnitteluja ja ihastelevia katseita – Mussukan löytää joko uiskentelmasta ylväästi ympäri allasta tai päiväunilta hiekalla suurimman ikkunan edustalta. Myös pippurisen luonteen omaava pikkuruinen mustekalamme Oliivi ja punaista hattua päässään kantava merisiilimme Jarno ovat melkoisia persoonallisuuksia, joiden vuoksi sukellus merenalaiseen ihmeelliseen maailmaan kannattaa aina! Nettisivuiltamme voi varata vierailuajan näppärästi etukäteen.

Odotan jo innokkaasti edessä häämöttävää huvipuistokautta, kesää ja hattaraa – rakastan huvipuiston tunnelmaa, vanhan puisen vuoristoradan tuoksua ja iloista ihmisvilinää. Vaikka tunnustankin olevani melko nössö huvipuistohuvittelija ja viihtyväni oikein mainiosti kolmevuotiaan poikani kanssa karusellin pyörteissä, olen luvannut kymmenvuotiaalle hurjapää-tyttärelleni, että tänä vuonna uskaltaudun hänen kanssaan Kingiin… Jännittää hieman jo nyt, mutta onpahan yksi vatsanpohjaa kutkuttava asia lisää, mitä tulevalta hupikaudeltamme odottaa! 

Me olemme tällä hetkellä auki hieman rajoitetusti. Tarkemmat aukioloaikamme löytyvät nettisivuilta www.sealife.fi. Muistathan myös varata vierailuaikasi sivuilta.