Linnanmäen uusi palvelu- ja vastuullisuusjohtaja tulee lentoasemalta ja nauttii hattaran tuoksusta

Satu Orismaa aloitti maaliskuun alussa Linnanmäen Huvipuiston uutena palvelu- ja vastuullisjohtajana. Häntä veti Linnanmäelle töihin moni asia.

– Lasten Päivän Säätiön missio ja arvomaailma ovat tärkeitä. Linnanmäki on ainutlaatuinen paikka, josta minulla on iloisia muistoja lapsuudesta asti. Huvipuiston tarina on kestänyt jo yli 70 vuotta, ja sitä tarinaa on minulle kunnia-asia vaalia ja päästä viemään eteenpäin, Orismaa kertoo.

Orismaan rooli palvelu- ja vastuullisuusjohtajana kattaa Linnanmäen laitepalvelut, turvallisuuden ja ympäristön sekä kehitys- ja vastuullisuushankkeita. Onnistuneen huvipuistolaitekokemuksen tunnistaa Orismaan mielestä kolmesta asiasta.

– Tulet ulos laitteesta hymy huulillasi, menet mielelläsi uudestaan ja kerrot kokemuksestasi vielä muillekin, hän kuvailee.

Orismaa kertoo, että turvallisuus on numero yksi huvipuistotoiminnassa. Vastuullisuuteen puolestaan kuuluu muun muassa se, että Linnanmäen työntekijät viihtyvät työssään, lastensuojeluun kerätään varoja ja ympäristöstä huolehditaan.

Hänellä on aiempaa kokemusta palveluliiketoiminnasta hotelli-, ravintola- ja lentoasemamaailmasta. Lentoasemassa hän näkee paljon yhtäläisyyksiä huvipuistoon.

– Onhan sekin omanlaisensa elämys, kuin pieni kylä. Sekä lentoasemalla että huvipuistossa erilaiset asiat nivoutuvat yhteen, mistä muodostuu asiakkaan kokemus. Molempiin mennään usein yhdessä perheen tai ystävien kanssa, ja molemmissa pääsee korkeuksiin.

Lentoasema oli täynnä tunteita.

– Lähtöaulassa tykkäsin katsella matkustajien jännitystä ja intoa, joka tarttui minuunkin. Mieleen jäivät myös tunteikkaat hetket saapuvien matkustajien aulassa, kun heitä odottaneet riensivät rakkaansa kaulaan, Orismaa muistelee.

Linnanmäelläkin tunteet alkavat heti paikan päälle saapuessa.

– Kapuat hiljalleen mäkeä ylös, näet korkeat laitteet, kuulet iloista kiljuntaa, tunnet hattaran tuoksun. Siinä on paljon tunnetta. Perheen lapset ovat lunastaneet hurjapään manttelin minulta, mutta osaan nykyään nauttia huvipuiston muustakin annista kuin vain laitteista.

Työpaikkana Linnanmäki on Orismaan mielestä vallan mainio.

– On ollut upeaa huomata, miten hyvä yhteishenki täällä on. Talo täynnä intohimolla työtään tekeviä ammattilaisia, Orismaa kertoo hymyillen.

 

Teksti: Juuso Vainio

Kuva: Maru Lemmetty