Hei iloinen huvittelija!

Tervetuloa Linnanmäelle

Sisäänpääsy yksityistilaisuuteen tapahtuu tilaisuuden tunnistetta näyttämällä. On toivottavaa, että koko seurue saapuu tilaisuuteen yhdessä, välttääksemme sisäänkäyntien ruuhkautumista.

Yksityistilaisuuden loputtua puistossa olevat vieraat voivat jäädä huvipuistoon ilman erillistä varausta. Laitteet muuttuvat maksullisiksi klo 13.

Tilaisuuden vierailla on mahdollisuus ostaa hupirannekkeita loppupäiväksi puoleen hintaan Linnanmäen lipunmyyntipisteistä Taigan sisäänkäyntiä vastapäätä. Lippuja voi ostaa yksityistilaisuuden ajan klo 12.45 asti. Myynti loppuu klo 12.45. Tämän jälkeen rannekkeet ovat normaalihintaisia. Ranneke kiinnitetään oston yhteydessä ranteeseen ja on voimassa kyseisen päivän. Kaikkien rannekkeiden saajien tulee olla paikalla ostohetkellä.

Terveydelle turvallista huvittelua jälleen huvikaudella 2021! 

Linnanmäen huvikaudella 2020 huvipuiston vinhasta vauhdista nautittiin uudenlaisin järjestelyin. Huvittelu oli koko kauden 2020 ajan terveydelle turvallista sekä huvipuiston henkilöstölle että asiakkaille.

Päivitämme tälle sivulle ajankohtaista tietoa yksityistilaisuuden vieraille kauden 2021 turvallisen huvittelun järjestelyistä lähempänä kauden alkua.

Alla voit tutustua kauden 2020 turvallisen huvittelun järjestelyihin: 

Hupimestarimme huolehtivat sinusta

Kaikki hupimestarimme ovat koulutettu hygienia- ja turvallisuustoimenpiteisiin tei­dän turvallisen huvittelun varmistamiseksi. Teemme kaikkemme, jotta huvipuistopäi­väsi olisi terveydelle turvallinen, mutta emme voi taata, ettei huvipuistossamme saisi tartuntoja. Voit aina tarvittaessa kysyä lisää ohjei­ta hupimestareiltamme huvipuistopäivää­si liittyen. Me olemme täällä sinua varten

Laitehuvittelua Linnanmäellä

Miten laitteilla toimiminen on järjestetty huvikaudella 2020?

 • Linnanmäen laitteiden jonotusalueilla pidetään vähintään yhden metrin turvavälit. Muistutamme tästä asiakkaitamme useasti. Laitteilla ohjeistetaan asiakkaat kulkemaan joko jonotusväylän oikeaa tai vasenta laitaa tai keskellä väylää. Lisäksi Maisemajunalla, Vuoristoradalla, Salamalla ja Viikinkilaivalla kulkua ohjataan Rolle-pellen jalanjälkiä pitkin.
 • Lähes kaikilla laitteilla tai niiden lähistöllä on käsiendesinfiointimahdollisuus.

Kuinka usein laitteet puhdistetaan Linnanmäellä?

 • Linnanmäen laitteiden kosketuspinnat desinfioidaan useita kertoja päivässä.

Onko henkilökunta koulutettu huolehtimaan hygieniasta?

 • Laitetyöntekijämme on perehdytetty turvalliseen toimintaan laitteilla ja huolehtimaan kaikkien hygieniasta. Työntekijöillämme on työpisteillään käsidesit.

Ovatko kaikki laitteet avoinna tällä huvikaudella?

 • Muutama laite, joissa turvavälien toteutuminen on haastavaa, pidetään alkukaudesta suljettuina. Näitä ovat Cineman Kinon 4D-elokuva ja Sukelluskello ja Muksupuksu.
 • Lisäksi Linnunrata eXtrassa koetaan vauhdin hurmaa rata-ajelussa ilman VR-laseja ja Kammokujalla pelätään tänä kesänä ilman 3D-laseja.

Saako kaverin kanssa mennä yhdessä laitteeseen?

 • Seurueet saavat mielellään mennä huvilaitteisiin yhdessä.

Ovat kaikki maksuttomat laitteet ja touhualueet käytössä?

 • Muksupuksu, Cineman 4D Sukelluskello HA-1 ja Matka maan ytimeen -touhualue huilivat toistaiseksi, lisäksi Naurukujan peileistä osa on karannut Naurukujalta muualle huvipuistoon. Löydätkö kaikki karanneet peilit?

Autatteko normaaliin tapaan asiakkaita laitteisiin?

 • Valitettavasti emme tällä kaudella voi nostaa asiakkaitamme laitteisiin. Toivomme, että avustaja tai muut seurueen jäsenet voivat auttaa tarvittaessa nostamisessa.

Millaisia toimia huvipuistossa on tehty hyvän hygienian varmistamiseksi?

 • Linnanmäellä huvipuiston siisteys ja hyvä hygienia ovat aina olleet sydämen asia. Tälle huvikaudelle puiston yleissiivousta lisätään entisestään. Myös siistijöiden määrää on lisätty.
 • Linnanmäellä on runsaasti saniteettitiloja, joissa voi käydä pesemässä kätensä huvipäivän lomassa. Huvittelijoille on myös lisätty puistoon runsaasti käsidesejä sekä viisi uutta käsienpesupistettä, jotka löytyvät seuraavien herkuttelupisteiden läheltä: Kioski Strösseli, Kioski Sirkus, Vekku­la-kioski, LintsiBurger ja Jäätelökioski Spice Ice.

Herkutteluvinkkejä

Minkälaisia asioita tulee ottaa huomioon, kun herkuttelemme huvipuistossa huvikaudella 2020?

 • Ennen herkuttelua pesethän huolellisesti kätesi saippualla ja kuivaat ne. Herkkukioskeissa ja ravintoloissa on aina saatavilla käsidesiä, jota toivomme herkuttelijoiden käyttävän.
 • Kunnioitathan riittäviä turvaetäisyyksiä muihin asiakkaisiin ja henkilökuntaan ja vältäthän turhaa liikkumista ravintolasalissa. Menuun voi tutustua jo ennakkoon Linnanmäen verkkosivuilla.

Tuleeko herkkupisteillä asioinnissa ottaa jotain huomioon?

 • Kunnioitathan riittäviä turvaetäisyyksiä muihin asiakkaisiin ja henkilökuntaan.
 • Suosittelemme ensisijaisesi maksua kortilla tai lähimaksulla.
 • Muistathan käsihygienian sekä yskimis- ja aivastamisohjeet.
 • Pisteillä on myös myynnissä asiakkaille käsidesejä.

Onko herkkuvalikoimaan tai toimintatapoihin tullut muutoksia?

 • Olemme lisänneet siivousta ja mm. kosketuspintojen desinfioivaa pyyhintää ja sitä on tehostettu erityisesti ovenkahvoissa, maksupäätteissä, wc-tiloissa, tarjoilutiskeillä ja keittiössä. Asiakkaille tarjoamme asiakaspalvelupisteissä käsidesiä ja olemme lisänneet herkkupisteiden yhteyteen käsienpesupisteitä.
 • Tällä huvikaudella asiakkaat saavat kaikki herkkutuotteet valmiina hupimestarihenkilökunnalta eli asiakas ei itse kerää omia annoksiaan. Olemme lisänneet take away -tuotteita, joita on mahdollista nauttia ravintoloiden terassien lisäksi Minimäen Spice ice -aurinkoterassilla sekä Estradin uudella take away -ulkoterassilla.

Kuinka turvaväleistä on huolehdittu herkutellessa?

 • Jotta riittävä väljyys voidaan taata, on ravintoloiden sisätiloissa käytössä vain puolet sisätilojen asiakaspaikoista. Terasseilla pöydät on sijoiteltu turvavälit huomioon ottaen. Olemme myös lisänneet huvipuiston ulkoruokailupaikkoja.

Onko jonottamisessa jotakin huomioonotettavaa huvikaudella 2020?

 • Jonojen välttämiseksi asiakkaille on tarjolla osassa ravintolapisteitä vuoronumeropalvelu, jotta he voivat pitää etäisyyttä muihin asiakkaisiin jonottaessaan. Lisäksi pisteissä on ohjeistettu jonotussuunnat ruuhkien välttämiseksi.

Ovatko kaikki ravintola- ja herkkupalvelut auki Linnanmäellä?

 • Ravintola Caruzellon buffet-ravintola on suljettu huvikaudella 2020.
 • Lisäksi Linnanmäen hattarakoulu huilii toistaiseksi poikkeusolojen vuoksi.

Pelittävää huvipuistopäivää!

Huvipuistopelit ovat perheemme suosikkeja ja kisailemme niissä mielellämme. Ovatko kaikki pelit käytössä myös tänä vuonna?

 • Kaikki pelit ovat auki myös tänä vuonna ja odottavat innokkaasti pelaajia!

Miten peleillä huolehditaan hyvästä hygieniasta?

 • Pelejä desinfioidaan säännöllisesti ja asiakkaita varten on olemassa käsihuuhdetta, jota suosittelemme käytettäväksi ennen pelaamista. Pelimyyjät antavat tarvittaessa opastusta turvallisesta pelaamisesta. Peleissä suositaan maksutapana korttimaksua käteismaksun sijaan.

Onko pelien pelaamisessa odotettavissa jotain muutoksia tällä huvikaudella?

 • Joissakin peleissä ollaan tiiviisti vieri vieren jännittämässä. Näissä peleissä pelimyyjä ohjeistaa asiakkaille tietyt turvavälit, jolloin eri seurueisiin kuuluvat henkilöt eivät ole vierekkäin.

Saako peleiltä ostettua pelilippuja?

 • Peleistä saa ostettua pelilippuja, laitelippuja ja pääportin peleistä myös rannekkeita. Peleissä on myynnissä myös käsihuuhdepulloja ja sadeviittoja.

Myymälähuveja

Ovatko kaikki Linnanmäen myymälät avoinna huvikaudella 2020?

 • Linnanmäen myymälöistä Shop Caramelli ja Shop Taiga ovat avoinna huvipuiston aukioloaikojen mukaisesti. Shop Rolle ei avaa oviaan heti kauden alussa, ajankohtaiset aukiolotiedot ovat nähtävillä nettisivuillamme. Shop Rollen hauskat makeiset löytyvät Shop Caramellin mittavasta herkkuvalikoimasta. Hupimestarit auttavat mielellään löytämään suosikkimakeisesi.

Onko myymälöistä saatavilla hygieniatuotteita?

 • Kaikissa Linnanmäen myymälöissä sekä useissa muissa pisteissä on myynnissä käsidesiäHuvipuistossa on myös lisätty käsienpesupisteitä ja käsidesejä löytyy niin laitteiden kuin pelien lähettyviltä. Shop Caramellissa on myynnissä sekä yksivärisiä että kukallisia yksittäispakattuja kangasmaskeja.

Onko jonottamisessa jotakin huomioonotettavaa huvikaudella 2020?

 • Shop Caramellissa on jonotukseen kiireisimpinä aikoina vuoronumerojärjestelmä, joka mahdollistaa helposti turvavälien pitämisen myymälän sisällä. Vuoronumero kassalle otetaan erillisestä telineestä ja kassalla on nähtävissä, kenen vuoro on kyseessä. Shop Taigan kassalle jonotuksessa hyödynnetään vähintään metrin turvavälejä.

Onko herkkuvalikoimaan tai toimintatapoihin tullut muutoksia?

 • Linnanmäen myymälöissä on laajat valikoimat niin matkamuistoja kuin erilaisia herkkuja jokaiseen makuun. Olemme sopeuttaneet palvelutarjontaamme ja muuttaneet aiemmin itse otettavina olleet tuotteet palvelutuotteiksi. Shop Caramellissa on saatavilla tutut jäähilejuomat hupimestareiden annostelemina sekä Linnanmäellä popatut makupopparit valmiiksi pussitettuina. Suosikkimetrilakut ja muu laaja karkkivalikoima löytyy Shop Caramellista. Linnanmäki -teemaisia matkamuistoja löytyy myös Linnanmäen verkkokaupasta, joka palvelee ympäri vuoden.

Huvipuistopäivän vinkkejä

Lapseni rakastaa Rolle-pelleä. Saammeko halata Linnanmäen maskottia Rolle-pelleä huvipuistossa tänä vuonna?

 • Tänä vuonna Rolle-pelle kaverinsa kanssa ilahduttaa huvipuistoväkeä vilkuttamalla. Halaillaan uudestaan ensi vuonna!

Ovatko asfalttiliidut käytössämme kuten aiempina vuosina?

 • Tänä vuonna meillä ei ole yhteiskäytössä asfalttiliituja, sen sijaan voitte ostaa omat asfalttiliidut myymälöistämme tai Kioski Herkkupuodista Pellen Taloa vastapäätä ja tehdä piirustuksia Estradin lähellä olevalle asfalttialueelle.

Miten voin itse vaikuttaa kaikkien huvittelijoiden huvipuistopäivään?

 • Tulethan terveenä puistoon. Jos kuitenkin tunnet itsesi kipeäksi, niin olethan vastuullinen huvittelija ja poistut huvipuistosta saman tien. Mikäli sairastut huvipuistossa ja jäät odot­tamaan turvallista kyytiä kotiin, olemme varanneet sinulle lepotilan tätä varten. Hu­pimestarimme ohjeistavat tästä tarkem­min.
 • Muistathan yskiessäsi yskiä hihaasi, niistäessäsi heittää käytetyn nenäliinan heti pois ja pestä tai desinfioida kätesi tämän jälkeen. Kiinnitäthän korostetusti huomiota käsihygieniaan ja pidät tassut puhtaana huvitellessa! Voit kurkata täältä Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) tarkemmat yleiset ohjeet.

Voinko antaa lapselleni käteistä mukaan huvipuistoon, otatteko sitä vastaan?

 • Suosittelemme asiakkaillemme lähi- ja korttimaksuja huvittelupäivän aikana, mutta toki otamme myös käteistä vastaan.