Att köpa attraktionsbiljetter och förhandsreservera inträde under säsongen 2022

Hej besökare! På den här sidan hittar du information om hur man kan köpa attraktionsbiljetter och reservera inträde under sommaren 2022.
Du kan bekanta dig med Borgbackens urval av biljettprodukter här.

Måste jag reservera min dag på Borgbacken på förhand?

Vi vill garantera en rolig dag på Borgbacken för nöjesparkens alla besökare. Inträdet till nöjesparken är gratis och ingen förhandsreservation krävs under alla dagar då parken är öppen, förutom om parkens dagliga rekommenderade besökargräns håller på att nås. Genom att förhandsreservera ditt inträde garanterar du att du kommer in i parken på dagen du valt. Då reserverar vi en plats för dig i den dagliga besökarkvoten.

Vi följer med nöjesparkens besökarantal i realtid under parkens hela öppettid. När det finns gott om plats i parken kan du komma och ha roligt utan en förhandsreservation. Om däremot vår dagliga besökarkvot håller på att fyllas bjuder vi dem som gjort en förhandsreservation att komma och njuta av parken. Då kan de som inte har en reservation tvingas vänta vid nöjesparkens portar tills det finns tillräckligt med utrymme i parken för att ha roligt.

För att kunna göra en förhandsreservation måste man minst köpa den billigaste biljettprodukten. Det finns två alternativ:

 • Om du inte ännu har en biljettprodukt kan du gå till Borgbackens webbutik och köpa Dagens åkband eller Dagens åkbiljett som innehåller inträde för dagen du valt.
  • Dagens åkband innehåller två olika biljetter: Dagens åkband som tillåter dig att ha roligt hela dagen i alla attraktioner, samt Dagens nöjesparksbiljett som ger dig inträde.
  • Dagens åkbiljett innehåller två olika biljetter: Dagens åkbiljett som tillåter dig att ha roligt hela dagen i alla attraktioner, samt Dagens nöjesparksbiljett som ger dig inträde.

 

 • Om du har Borgbackens presentkort eller ett åkband som förhandsköpts från S-gruppens försäljningsställen kan du reservera en avgiftsfri Dagens parkbiljett i webbutiken.

 

Begränsas besökarantalet på Borgbacken under säsongen 2022, och vad är det maximala antalet besökare?

 • Vi vill se till att alla har en trevlig dag i parken genom att följa med antalet besökare i realtid och vid behov begränsa antalet kunder som har roligt i parken.
 • Besökare kan garantera inträde till nöjesparken på dagen de valt genom att förhandsreservera en inträdesbiljett.
 • Om den begränsade dagliga besökarkvoten fylls bjuder vi tillfälligt endast dem som reserverat en förhandsbiljett in i parken. När antalet besökare i parken minskar släpper vi igen gärna in fler besökare i parken.

 

Vi bor längre bort och är på väg till Borgbacken. Hur kan vi garantera inträde för en viss dag?

Ni kan garantera inträde för en viss dag genom att köpa en dagsspecifik biljettprodukt i vår webbutik. Ni kan välja antingen dagsspecifika Dagens åkband (innehåller ett åkband och en inträdesbiljett) eller Dagens åkbiljett (innehåller en åkbiljett och en inträdesbiljett). Med de här dagsspecifika produkterna kan ni garantera inträde för en viss dag, även om inträdet till nöjesparken begränsas tillfälligt på grund av begränsningarna beträffande besökarantal.

Om ni redan har ett åkband, ett åkbandspresentkort eller en åkbiljett kan ni reservera en gratis Dagens parkbiljett i Borgbackens webbutik. Samtidigt garanterar ni inträde till nöjesparken för dagen ni valt.

Jag har Säsongskoj. Kommer jag alltid in med det?

Ja, med giltigt Säsongskoj kommer man in i nöjesparken varje dag under parkens öppettider även om besökarkvoten håller på att fyllas. Vi kontrollerar alltid Säsongskojarnas identitet när de hämtar ett åkband.

Vi håller på att reservera en dag i nöjesparken (Dagens parkbiljett) på webbplatsen. På vilken sida av åkbandet finns produktnumret som ska matas in i bokningssystemet?

I fältet för tilläggsuppgifter på webbplatsen ska man mata in de fyra sista siffrorna av produktnumret på åkbandets färggranna sida, som du hittar bredvid QR-koden. De fyra sista siffrorna för alla åkband som inkluderas i samma reservation ska matas in i reservationens tilläggsuppgifter. Om ni har åkbandspresentkort ska ni ange presentkortens nummer i fältet för tilläggsuppgifter.

Jag är på väg till Borgbacken som assistent till en annan person, och vi skulle vilja reservera inträde på förhand. Hur gör vi?

Om personen du assisterar inte ännu har ett åkband eller en åkbiljett:

Ni kan köpa ett åkband (Dagens åkband) eller en åkbiljett (Dagens åkbiljett) i webbutiken. Sedan får ni en PDF-fil med en biljett för att hämta åkbandet/åkbiljetten samt en inträdesbiljett med ett datum då biljetten är i kraft. Ange ”ASSISTENT” i fältet för tilläggsuppgifter i kundkorgen. Kontrollera grunderna för beviljande av assistentåkband här.

Om personen du assisterar redan har ett åkband som köpts någon annanstans eller om hen har ett åkbandspresentkort:

Reservera då en avgiftsfri Dagens parkbiljett för den assisterade för att garantera inträde på den valda dagen. I samband med reservationen ska ni ange åkbandets 4 sista siffror + ASSISTENT i fältet för tilläggsuppgifter i kundkorgen.

Kan man köpa biljettprodukter i nöjesparken eller måste de köpas på förhand?

Man kan också köpa biljettprodukter på plats. I parken kan man köpa åkband och andra biljettprodukter i Borgbackens biljettförsäljning, restauranger och butiker. Vi säljer också åkband i följande spel som ligger vid huvudporten: Tikat, Onnenveto och Taffel-lyckohjulet.

Kan jag köpa ett Kvällsåkband på förhand?

Kvällsåkbandet säljs endast på plats i nöjesparken, och det är i kraft under de tre sista timmarna av dagen. Vi börjar sälja Kvällsåkbandet på Borgbacken tre timmar före parken stänger, och det fästs vid handleden i samband med köpet.

En familj på fem personer skulle vilja reservera en dag i nöjesparken på förhand, men vi vill endast köpa åkband för de tre barnen. Hur kan föräldrarna garantera inträde för en viss dag?

Om man vill garantera inträde för hela familjen för en viss dag ska var och en ha en dagsspecifik biljettprodukt som köpts i vår webbutik.

 • Dagens åkband innehåller ett åkband som låter dig ha roligt hela dagen i alla attraktioner plus en inträdesbiljett.
 • Dagens åkbiljett innehåller en biljett som tillåter dig att ha roligt i en attraktion plus en inträdesbiljett.

Alternativt, om er familj har ett presentkort eller ett åkband som köpts på S-gruppens förhandsförsäljningsställen kan ni garantera inträde till nöjesparken för en viss dag genom att göra en avgiftsfri dagsreservation.

Jag reserverade fel dag. Måste jag köpa en ny biljettprodukt?

Hoppsan då – misstag händer! Köp inte en ny biljett, utan kontakta vår biljettjänst antingen via e-post på adressen [email protected] eller per telefon 050 528 5609 under nöjesparkens öppettider så berättar vi hur du ska gå till väga.

När ska jag visa Dagens parkbiljett, Dagens åkbiljett eller Dagens åkband vid porten?

Vi följer med antalet besökare i realtid. Om det finns gott om plats i nöjesparken ber vi dig inte att visa upp din förhandsreservation.

Om nöjesparkens dagliga besökarkvot börjar fyllas ber vi dig att visa upp Dagens åkband eller Dagens åkbiljett vid porten, så kommer du genast in och kan börja ha roligt.

En besökare under 2 år följer med mig till Borgbacken, och vi vill reservera inträde på förhand. Behöver barnet en biljettprodukt?

Barn under 2 år behöver ingen egen biljettprodukt, utan de får alltid komma in tillsammans med sin grupp.

Jag har köpt ett åkband från ett av S-gruppens försäljningsställen, kommer jag alltid in i nöjesparken med det?

Om du vill garantera inträde till nöjesparken för en viss tidpunkt rekommenderar vi att du förhandsreserverar en avgiftsfri, dagsspecifik Dagens parkbiljett i Borgbackens webbutik.


Var kan jag hämta Dagens åkbiljett och Dagens åkband?

Du kan hämta Dagens åkband eller Dagens åkbiljett genom att visa upp PDF-biljetten för din förhandsreservation på följande ställen på Borgbacken:

 • Biljettförsäljningen mitt emot Taiga
 • Taffel-lyckohjulet nära huvudingången
 • Tikat-spelet nära huvudingången

Jag har fått Borgbackens presentkort i gåva, kommer jag alltid in i nöjesparken med det?

Om du vill garantera inträde till nöjesparken för en viss tidpunkt rekommenderar vi att du reserverar en avgiftsfri, dagsspecifik Dagens parkbiljett i Borgbackens webbutik. Se till att ange presentkortets nummer i fältet för tilläggsuppgifter på reservationssidan.

Jag har köpt Borgbackens åkband på ett hotell, kommer jag alltid in i nöjesparken med det?

Om du vill garantera inträde till nöjesparken för en viss tidpunkt rekommenderar vi att du reserverar en avgiftsfri, dagsspecifik Dagens parkbiljett i Borgbackens webbutik. Se till att ange åkbandets fyra sista siffror på produktens färggranna sida i fältet för tilläggsuppgifter på reservationssidan.

Jag har skaffat åkband via mitt fackförbund och skulle vilja reservera mitt besök på förhand. Vad ska jag göra?

Om du vill garantera inträde till nöjesparken för en viss tidpunkt rekommenderar vi att du reserverar en avgiftsfri, dagsspecifik Dagens parkbiljett i Borgbackens webbutik. Se till att ange fackföreningens namn i fältet för tilläggsuppgifter.

Jag har bokat mitt barns födelsedagskalas på Borgbacken. Måste vi också reservera dagsspecifika biljetter?

Födelsedagsbarn med gäster är alltid välkomna till Borgbacken med kalasets reservationsbekräftelse, de behöver inga andra förhandsreservationer.

Jag har köpt en biljett till Borgbacken via en researrangör, måste jag dessutom reservera en dagsspecifik biljett?

Vi välkomnar dessa besökare utan förhandsreservation, du behöver bara visa upp den voucher du köpt.

En grupp är på väg till Borgbacken för en teamtävling, måste vi reservera dagsspecifika biljetter separat?

Er kontaktperson eller tävlingsledare kommer att hämta er grupp från ingången till Sea Life på Tivolivägen som överenskommet. Vi tar hand om arrangemangen, och därför behöver ni inte göra någon förhandsbokning.  Om någon tappar bort sin grupp ska ni ange gruppens namn vid nöjesparkens port, så hjälper ordningsvakterna er gärna att hitta er grupp.

Jag är på väg till Borgbacken för att hämta en biljettprodukt som jag köpt i webbutiken. Kommer jag in fastän portarna stängts på grund av att besökarkvoten fyllts?

När du har reserverat Dagens parkbiljett på Borgbackens webbplats och fyllt i webbutikköpets beställningsnummer i fältet för tilläggsuppgifter kan du hämta dina biljettprodukter från parkens biljettförsäljning även om vi tillfälligt tvingats begränsa parkens besökarantal.

Vi skulle vilja komma till parken för att bara åka i de avgiftsfria attraktionerna för barn. Är det fortfarande möjligt?

Borgbacken har sju avgiftsfria attraktioner för barn. Vi rekommenderar att ni kommer till parken så fort den öppnar, då kommer man oftast in utan förhandsreservation.

Om jag har en dagsspecifik Dagens parkbiljett och Dagens åkband / Dagens åkbiljett, kan jag lämna parken under dagen och komma tillbaka senare?

Med en dagsspecifik biljett kan du ha roligt hela dagen. Var beredd på att visa upp din biljettprodukt och din reservationsbekräftelse vid Borgbackens portar om du blir ombedd att göra det. Våra ordningsvakter hjälper gärna vid ingångarna.

Jag har kommit till nöjesparken med min familj och vill snabbt gå till bilen. Om jag lämnar parken, kommer jag då tillbaka in om portarna är stängda?

Vi rekommenderar att du kommer överens om saken med ordningsvakterna vid porten på förhand, så kommer du smidigt tillbaka in i nöjesparken om besökarkvoten fyllts.