Välkommen på ett roligt besök under säsongen 2021!

Välkommen på ett roligt besök under säsongen 2021!

Vi har sammanställt ett informationspaket för att göra dagen i nöjesparken smidigare under undantagsförhållandena. Här finns information om attraktioner, måltider och parkens praxis under säsongen 2021.

Om något är oklart kan du kontakta oss genom att skicka in feedback via vår webbplats här.

Roligheter i nöjesparken

Vad är det maximala antalet besökare i parken?

 • I sommar kommer vi att begränsa besökarantalet. Borgbacken omfattar sju hektar, och normalt ryms det fler än 20 000 besökare i parken.
 • Under denna sommar kommer man fortsättningsvis in gratis på Borgbacken, men då kapaciteten fyllts stängs portarna tills det blivit tillräckligt glest med besökare i parken igen. Sedan kan vi ta in fler besökare till Borgbacken.
 • Med ett förhandsköpt åkband för en viss dag (Dagens åkband) eller en åkbiljett för en viss dag (Dagens åkbiljett) kommer man in i parken fastän portarna stängts tillfälligt. Om du redan köpt ett åkband eller presentkort till Borgbacken kan du reservera en avgiftsfri Dagens parkbiljett för att garantera att du kommer in i parken en viss dag. Du kan reservera och köpa biljetter här.
 • Med Säsongskoj kommer du alltid in, eftersom vi reserverar en del av dagens kvot för dessa besökare.
 • Du kan alltid hitta aktuella öppettider på vår webbplats.

Ankomst till Borgbacken under säsongen 2021

Har det skett några förändringar i hur man anländer till Borgbacken? Är de vanliga parkeringstjänsterna i bruk även under säsongen 2021?

 • Borgbackens Parkera & Gå-tjänst är i bruk under säsongen 2021. Distansparkeringen i Aimo Park i Vallgård (Elimägatan 15) kostar 3 € / 24 h. Det finns mer information om tjänsten på vår webbplats.

Har ni några specialarrangemang vid nöjesparkens portar i år?

 • Nöjesparken har separata in- och utgångar. Vid båda portarna har vi avgränsade områden för dem som anländer till parken och dem som lämnar den. Följ pilarna och clownen Rolles fotspår på marken för att hitta rätt. Om en kö har bildats ska man komma ihåg att hållas minst en meter från andra grupper.
 • Vid portarna utförs säkerhetskontroller liksom tidigare år.

Biljettförsäljning under säsongen 2021

Vad ska man ta i beaktande när man köper biljetter för säsongen 2021?

 • Liksom tidigare år är åkband och andra biljettprodukter i kraft hela säsongen 2021.
 • I parken kan man köpa åkband och andra biljettprodukter i Borgbackens biljettförsäljning, restauranger och butiker. Vi säljer också åkband vid spelen som ligger vid huvudporten: Tikat, Onnenveto och Taffel-lyckohjulet. Man kan också köpa åkband från S-gruppens förhandsförsäljningsställen. Mer info om detta finns på vår webbplats.
 • Med ett åkband för en viss dag (Dagens åkband) eller en åkbiljett för en viss dag (Dagens åkbiljett) som köpts på förhand via webben kommer man in i parken fastän portarna stängts tillfälligt.
 • Om du redan köpt ett åkband eller presentkort till Borgbacken kan du reservera en avgiftsfri Dagens parkbiljett för att garantera att du kommer in i parken en viss dag.
 • Du kan reservera och köpa biljetter här.

Har reglerna för Säsongskoj ändrats?

 • Säsongskoj är i kraft och i bruk som normalt. Med Säsongskoj kommer man in i parken varje dag även om dagens besökarkvot redan fyllts.

Kan man köpa ett åkband för en viss dag?

 • För att garantera att du kommer in i parken en viss dag kan du köpa Dagens åkband (42 €) för en valfri dag genom vår webbutik. Då är åkbandet endast i kraft under dagen i fråga, men du kommer garanterat in i parken även om nöjesparkens besökarkvot fyllts. I bekräftelsen från webbutiken ingår en länk genom vilken du kan ladda ner en PDF-fil som anger åkbandets giltighetsdag och en kod som läses in i Borgbackens biljettförsäljning och byts ut mot ett åkband. Om dagens besökarkvot inte ännu fyllts kan du gå direkt in i parken utan att visa upp din dagbiljett vid porten. Om dagens besökarkvot börjar fyllas ber vi dig att visa upp din dagbiljett vid parkens portar så att du säkert kommer in den dagen.
 • I webbutiken kan du också köpa en åkbiljett för en viss dag, d.v.s. Dagens åkbiljett (9 €) för en valfri dag. I bekräftelsen från webbutiken ingår en länk för att ladda ner en PDF-fil som anger åkbiljettens giltighetsdag och en kod som läses in i Borgbackens biljettförsäljning och byts ut mot en åkbiljett. Om parken är stängd eftersom besökarkvoten fyllts kommer du in genom att visa upp PDF-filen för Dagens åkbiljett för Borgbackens anställda.
 • Om du redan köpt ett åkband eller presentkort till Borgbacken för säsongen 2021 kan du reservera en avgiftsfri Dagens parkbiljett för att garantera att du kommer in i parken en viss dag.
 • Du kan reservera och köpa biljetter här.

Kan jag ge mitt barn kontanter att spendera i parken, tar ni emot dem?

 • Vi rekommenderar att våra kunder betalar kontaktlöst eller med kort under deras roliga dag i parken, men vi tar naturligtvis också emot kontakter.

Vi kan inte fästa åkbanden själva, kan man få hjälp av Skojmästarna?

 • Fastän vi rekommenderar att man i varje grupp fäster åkbanden själva under undantagsförhållandena så hjälper naturligtvis Borgbackens Skojmästare alltid då det behövs. Vi ger gärna också råd i hur åkbandet ska fästas. De digitala skärmarna i nöjesparken visar också hur man fäster åkbanden.

Måste jag köa till Borgbackens biljettkassa för att köpa ett åkband?

 • Du kan undvika köer om du köper åkbandet på förhand till ett billigare pris på S-gruppens förhandsförsäljningsställen. Om du har ett åkband du köpt från S-gruppen kan du börja åka direkt utan att behöva byta ut det i biljettkassan. Om du redan köpt ett åkband eller presentkort till Borgbacken för säsong 2021 kan du reservera en avgiftsfri Dagens parkbiljett för att garantera att du kommer in i parken en viss dag. Du kan reservera biljetter här. När du reserverar en viss dag ber vi dig att ange åkbandets eller presentkortets sifferserie.
 • I parken kan man också köpa åkband och andra biljettprodukter i Borgbackens biljettförsäljning, kiosker och butiker samt från spelen vid huvudporten.

Jag har redan ett åkband, och jag vill garantera att jag kommer in i nöjesparken en viss dag. Vad ska jag göra?

 • Om du redan har ett åkband kan du reservera din plats i kvoten för en viss dag genom vår webbutik. När du kommer till Borgbacken ska du ta med dig både din biljettprodukt och din reservationsbekräftelse för dagen i fråga. Om dagens besökarkvot inte ännu fyllts kan du gå direkt in i parken utan att visa upp din biljett vid porten. Om dagens besökarkvot börjar fyllas ber vi dig att visa upp din biljettprodukt och din kvotreservation vid parkens portar så att du säkert kommer in den dagen.

Jag vill se till att jag kommer in i nöjesparken, men jag vill inte köpa ett åkband. Vad ska jag göra?

 • I vår webbutik kan du köpa inträde för en viss dag genom att skaffa Dagens åkbiljett (9 €) som också fungerar som inträde till en attraktion. I bekräftelsen på din beställning ingår en länk för att ladda ner en PDF-fil som anger Dagens åkbiljetts giltighetsdag och kod. Koden läses in i Borgbackens biljettförsäljning och byts ut mot en åkbiljett som du kan använda under din dag i nöjesparken.

Läckra tips

Vad ska man ta i beaktande när man njuter av läckerheterna i nöjesparken under säsongen 2021?

 • Tvätta händerna noggrant med tvål och vatten och torka dem före du äter. Vid våra kiosker och restauranger finns alltid handsprit som vi önskar att kunderna ska använda.
 • Håll tillräckligt avstånd till andra kunder och personalen och undvik att gå runt i restaurangen i onödan. Du kan bekanta dig med menyerna på förhand på vår webbplats.

Finns det något man ska ta i beaktande vid matställena?

 • Håll tillräckligt avstånd till andra kunder och personalen.
 • Vi rekommenderar att man i första hand ska betala med kort eller kontaktlöst.
 • Glöm inte handhygienen samt anvisningarna för att hosta och nysa.
 • Vi säljer också små flaskor med handsprit.

Har ni gjort några ändringar i sortimentet eller arbetssätten?

 • Vi städar och desinfekterar kontaktytor oftare, i synnerhet dörrhandtag, betalterminaler, toalettutrymmen, serveringsdiskar och kök. Vi erbjuder våra kunder handsprit vid kundbetjäningsställena, och vi har lagt till handtvättningsställen nära matställena.
 • Under den här säsongen kommer kunderna att få sina färdiga produkter från vår personal i stället för att plocka ihop sina egna portioner. Vi har lagt till fler take away-produkter som man kan äta på restaurangernas terrasser, på Spice Ice-solterrassen på Minibacken.

Hur garanterar ni säkerhetsavstånden?

 • För att vi ska kunna garantera tillräckliga säkerhetsavstånd är endast hälften av restaurangernas kundplatser inomhus i bruk. På terrasserna har borden placerats ut med tillräckliga mellanrum. Vi har också ökat antalet utomhusplatser.

Vad ska man ta i beaktande när man köar under säsongen 2021?

 • För att undvika köer använder vi ett könummersystem i en del restauranger för att kunderna ska kunna hålla avstånd från andra kunder medan den köar. Dessutom markeras köns riktning för att undvika rusning.

Är alla Borgbackens mattjänster öppna?

 • Restaurang Caruzellos buffé är stängd under säsongen 2021.

En spelfylld dag i nöjesparken!

Nöjesparksspelen är en favorit i vår familj, och vi tycker om att tävla mot varandra. Är alla spelen öppna också i år?

 • Alla våra spel är öppna också i år och väntar ivrigt på spelare!

Hur upprätthåller ni god hygien vid spelen?

 • Vi desinficerar spelen regelbundet och vi har handsprit för våra kunder som vi rekommenderar att de använder före de spelar. Vid behov kan de som jobbar på spelen ge råd om hur man kan spela tryggt. Vi föredrar kortbetalningar i stället för kontanter vid spelen.

Kan vi förvänta oss några ändringar i spelandet under denna säsong?

 • I vissa spel står spelarna tätt sida vid sida. I de här spelen kommer personalen att ge anvisningar om säkerhetsavstånd så att personer som tillhör olika grupper inte står bredvid varandra.

Kan man köpa spelbiljetter vid spelen?

 • Vid spelen säljer vi spelbiljetter och åkbiljetter, och vid spelen nära huvudporten säljer vi också åkband. Vid spelen säljer vi dessutom flaskor med handsprit samt regnponchos.

Roliga butiker

Kan man köpa hygienprodukter i butikerna?

 • I alla Borgbackens butiker samt på flera andra försäljningsställen har vi handsprit till salu. Vi har också lagt till fler handtvättningsställen i nöjesparken, och det finns handsprit nära både attraktionerna och spelen. Shop Caramelli säljer individuellt förpackade tygmasker..

Har ni gjort några ändringar i sortimentet eller arbetssätten?

 • Borgbackens butiker har ett brett sortiment av både souvenirer och olika slags delikatesser som passar varje smak. Vi har anpassat vårt serviceutbud och förvandlat självbetjäningsprodukter till serviceprodukter. I Shop Caramelli portionerar våra Skojmästare ut de bekanta isdryckerna, medan de smaksatta popcornen som poppats på Borgbacken kan köpas i färdiga påsar. Shop Caramelli säljer också populär meterlakrits och har ett brett sortiment av annat godis. Vi säljer också souvenirer med Borgbackentema i vår webbutik, som betjänar året runt.

Borgbackens roliga attraktioner

Hur ska man uppföra sig vid attraktionerna under säsongen 2021?

 • När man köar till Borgbackens attraktioner ska man hålla minst en meters säkerhetsavstånd. Vi kommer att påminna våra kunder ofta om detta. Vid attraktionerna ber vi kunderna att köa antingen till höger, till vänster eller i mitten. Vid attraktionerna Maisemajuna, Vuoristorata, Salama och Viikinkilaiva styr vi också köerna med hjälp av Clownen Rolles fotspår.
 • Man kan desinficera sina händer vid nästan alla attraktioner eller i närheten av dem.

Hur ofta rengörs Borgbackens attraktioner?

 • På Borgbacken desinficerar vi attraktionernas kontaktytor flera gånger om dagen.

Har personalen fått hygienutbildning?

 • Vi har utbildat vår attraktionspersonal i att agera tryggt vid attraktionerna och att ta hand om allas hygien. Våra anställda har handsprit vid sina arbetsstationer.

Är alla attraktioner öppna denna säsong?

 • Några attraktioner där det är svårt att hålla säkerhetsavstånd kommer att hållas stängda i början av säsongen. Dessa är Cinemas 4D-film och Dyk med hajar och Muksupuksu.
 • Dessutom får man förtjusas av farten på Linnunrata eXtra utan VR-glasögon och skrämmas på Kammokuja utan 3D-glasögon den här sommaren.

Får man åka tillsammans med en kompis?

 • Grupper som besöker parken tillsammans får gärna åka tillsammans.

Är alla avgiftsfria attraktioner och lekplatser öppna?

 • Muksupuksu, Cinemas 4D Dyk med hajar vilar för tillfället.

Hjälper ni kunder att stiga ombord attraktionerna som vanligt?

 • Tyvärr kan vi inte lyfta kunder i attraktionerna under denna säsong. Vi hoppas att besökarens medhjälpare eller medlemmar i hens grupp kan hjälpa med att lyfta vid behov.

Vilka åtgärder har vidtagits i parken för att garantera god hygien?

 • Det har alltid varit en hjärtesak för oss att hålla Borgbacken ren och hygienisk. Under denna säsong städar vi parken ännu oftare. Vi har också anställt fler städare.
 • På Borgbacken finns det gott om sanitetsutrymmen där man kan tvätta sina händer under dagen i nöjesparken. Vi har också placerat ut handsprit i parken för våra besökare och lagt till fem nya handtvättningsställen som ligger nära följande matställen: Kiosk Strösseli, Kiosk Sirkus, Vekkula-kiosken, LintsiBurger och glasskiosken Spice Ice.

Program under säsongen 2021

Ordnas det traditionella evenemanget Rolles Dag på Borgbacken i år?

 • På grund av undantagstillståndet kan vi tyvärr inte ordna populära Rolles Dag, eftersom besökarantalet kan bli för stort.

Mitt barn älskar Clownen Rolle. Får vi krama Rolle-maskoten i nöjesparken i år?

 • I år gläder Clownen Rolle och hans kompis nöjesparkens besökare genom att vinka. Vi kan kramas igen nästa år!

Hur kan jag själv påverka alla besökares dag i nöjesparken?

 • Kom bara till parken om du är frisk. Var en ansvarsfull besökare om du ändå börjar känna dig sjuk och lämna genast parken. Om du blir sjuk i parken och tvingas vänta på trygg transport hem har vi reserverat ett viloutrymme för detta ändamål. Våra Skojmästare kan ge information om detta.
 • Kom ihåg att hosta i ärmen, att kasta bort näsduken så fort du snutit dig, och att tvätta eller desinficera dina händer efteråt. Var snäll och fäst extra uppmärksamhet vid handhygienen och håll tassarna rena medan du har roligt! Här kan du ta en titt på mer detaljerade anvisningar från Institutet för hälsa och välfärd (THL).

Våra Skojmästare tar hand om dig

 • Alla våra Skojmästare har getts utbildning i hygien- och säkerhetsåtgärder för att garantera en trygg dag i parken. Vi gör allt vi kan för att din dag i nöjesparken ska vara trygg för din hälsa, men vi kan inte garantera att man inte smittas i parken. Vid behov kan du alltid be våra Skojmästare om fler instruktioner som relaterar till din dag i parken. Vi är här för dig!