Ljuskarnevalen 13–22 oktober

VANLIGA FRÅGOR OM BILJETTFÖRSÄLJNINGEN


Vilken slags biljettprodukt ska jag ha för att kunna delta i Ljuskarnevalen?

I år är det smidigaste sättet att komma in till Ljuskarnevalen att köpa ett Ljuskarnevalen-åkband för 45 € (innehåller platsreservation som fungerar som inträdesbiljett) eller en inträdesbiljett för 15 € (ger inte tillgång till attraktioner) i Borgbackens webbutik på förhand. Du får alla biljettprodukter direkt till din e-post.

Om du redan har ett åkband som köpts tidigare ska du dessutom gå till webbutiken och göra en gratis reservation för Ljuskarnevalen som fungerar som inträdesbiljett. Den här biljetten visas upp vid portarna tillsammans med åkbandet eller åkbandspresentkortet.

Om du kommer till parken med en inträdesbiljett och sedan konstaterar att du skulle vilja åka i attraktionerna kan du köpa ett åkband från våra biljettluckor eller från största delen av kioskerna och kaféerna. Då gottgörs priset på inträdesbiljetten du redan löpt för 15 €, så du betalar endast 30 € för åkbandet.


Måste jag reservera min dag på Borgbacken på förhand om jag vill komma till Ljuskarnevalen?

Ja, alla besökare till Ljuskarnevalen måste reservera inträde på förhand. Genom att förhandsreservera ditt inträde garanterar du att du kommer in i parken på karnevaldagen du valt. Då reserverar vi en plats för dig i den dagliga besökarkvoten. Inträdesbiljetten kontrolleras vid Borgbackens port.

Undantag: Besökare som har Säsongskoj behöver inte reservera inträde till Ljuskarnevalen på förhand.


Om jag köper Ljuskarnevalens åkband från webbutiken, måste jag då också köpa en separat inträdesbiljett?

Ljuskarnevalens åkband innehåller en reservation som ger dig inträde till parken. Du behöver bara välja vilken dag du vill komma till parken. Du får både åkbandet och inträdesbiljetten direkt till din e-post.


Kan man komma till Ljuskarnevalen med Säsongskoj?

Det kan man! Vi har reserverat platser för Säsongskojarna i den dagliga besökarkvoten, så du behöver inte köpa en separat inträdesbiljett. När du kommer till parken ska du visa din giltiga Säsongskoj 2022-applikation vid porten.


Måste man visa upp åkbanden när man kommer till Borgbacken?

Ja, du ska visa upp åkbandet/presentkortet som köpts på förhand och din avgiftsfria inträdesbiljett. Endast ett åkband räcker inte, utan du ska dessutom göra en reservation, d.v.s. reservera en avgiftsfri inträdesbiljett till Ljuskarnevalen för en viss dag.


Hur gör man en reservation för Ljuskarnevalen?

Genom Borgbackens webbutik. Välj först ”Rannekkeet ja Kausihupi” och sedan ”Valokarnevaali 2022-ranneke” (åkbandet innehåller en reservation för Ljuskarnevalen som ger inträde till parken.) Om du redan har ett åkband som till exempel köpts från S-gruppens butiker ska du välja ”Valokarnevaali-paikkavarauslippu rannekkeen omistajalle” i webbutiken. I samband med reservationen ska du välja vilken dag du vill besöka parken.

När du köper ett åkband för Ljuskarnevalen får du en bekräftelse på din beställning där du kan ladda ner båda biljetterna, d.v.s. åkbandet och inträdesbiljetten. Ladda ner biljetterna genom att klicka på ”Lataa tilaamasi tuote tästä”. Då öppnas båda biljetterna på skärmen.


Jag köpte ett åkband på förhand i S-gruppens butik. Kan jag använda det på Ljuskarnevalen?

Det kan du göra, men du måste också reservera en avgiftsfri inträdesbiljett till Ljuskarnevalen för åkbandsinnehavare via Borgbackens webbutik.


Jag har fått ett åkbandspresentkort. Kan jag använda det på Ljuskarnevalen?

Det kan du göra, men du måste också reservera en avgiftsfri inträdesbiljett till Ljuskarnevalen för åkbandsinnehavare via Borgbackens webbutik.


Kan man uppdatera sitt åkband för följande dag under Ljuskarnevalen?

Tyvärr är det inte möjligt under Ljuskarnevalen.


Kan man köpa ett kvällsåkband under Ljuskarnevalen?

Under Ljuskarnevalen säljer vi inga kvällsåkband.


Jag försöker reservera en biljett till Ljuskarnevalen, men man kan inte välja dagen jag vill ha. Vad beror det på?

Du har kanske valt en produkt för en vanlig dag, till exempel Dagens åkband. Se till att välja en produkt som avsetts för Ljuskarnevalen, till exempel Ljuskarnevalens åkband.