Meille on tärkeää mahdollistaa kaikille asiakkaillemme onnistunut vierailu Helsingin hauskimmassa kaupunginosassa. Olemme koonneet tälle sivulle vinkit esteettömään huvitteluun huvipuistossamme.
Kaikille huvipuiston alueille pääset pyörätuolin, lastenvaunujen tai -rattaiden kanssa. Alueelta löytyvät portaat voit kiertää vaihtoehtoisen kulkureitin kautta.
Opas esteettömään huvitteluun auttaa huvipuistopäiväsi aikana kulkureittien valinnassa, ja siitä voit tarkistaa esteettömien palveluidemme sijainnit. Oppaan voit ladata tästä.
Painetun oppaan voit noutaa vierailupäivänäsi pääportin hupioppaalta tai lipunmyyntipisteistä ja Infosta, jotka sijaitsevat huvipuiston keskellä Taigan sisäänkäyntiä vastapäätä.
Linnanmäen hupimestarit ovat aina valmiita auttamaan – kysythän neuvoa ja pyydäthän rohkeasti apua tarvittaessa!
Jotta saapuminen huvipuistoon olisi mahdollisimman sujuvaa, tarjoamme pysäköintipaikkoja liikkumis- ja toimimisesteisille henkilöille Linnanmäen pysäköintialueelta (Tivolitie 1). Nämä pysäköintipaikat ovat käytettävissäsi maksutta liikkumisesteisen pysäköintitunnuksella.
Liikkumis- ja toimimisesteisiä vierailijoita kuljettavat kulkuneuvot voivat ajaa pääportille johtavaa mäkeä ylös (Tivolikuja 1) kulkuluiskan eteen, josta vierailijat pääsevät sujuvammin huvipuistoon. Toinen esteetön saapumisreitti huvipuiston alueelle löytyy Sea Lifen pääsisäänkäynniltä, josta pääsee hissillä Sea Lifen lipunmyynnin kautta huvipuistoon.
Opas- ja avustajakoirat ovat tervetulleita puistoon. Muiden koirien pääsy alueelle on valitettavasti kielletty.
Useammat laitteemme sopivat myös pyörätuolilla liikkuville sekä liikuntaesteisille huvittelijoille. Täältä voit katsoa tarkemmin laitteidemme turvarajoitukset.
Pyörätuolilla liikkuvat tai liikuntarajoitteiset huvittelijat pääsevät laitteisiimme pääsääntöisesti laitteiden uloskäynnin kautta. Erityisryhmän kohdalla koko ryhmä voi kulkea laitteeseen uloskäynnin kautta, vaikka kaikilla ei olisikaan liikuntarajoitetta. Otathan yhteyttä laitteen hupimestariin, joka ohjaa ja avustaa yksilöllistä tukea tarvitsevia huvittelijoita sekä auttaa tarvittaessa laitteeseen pääsyssä.
Liikuntarajoitteinen voi myös halutessaan jäädä laitteeseen uudelle kierrokselle ilmoittamalla tästä laitteen hupimestarille. Huomaathan, että uusi kierros edellyttää maksullisissa laitteissa ranneketta tai uutta laitelippua.
Pikajunan, Linnunradan, Panoraaman ja Kyöpelinvuoren hotellin sisään- tai uloskäynneiltä ei valitettavasti löydy luiskaa, mikä hankaloittaa laitteeseen pääsyä. Vuoristoradan sisäänkäynti on pyörätuoleille sopiva, mutta uloskäynnillä on portaat. Ottamalla yhteyttä laitteiden hupimestareihin, käynti näissäkin laitteissa voi kuitenkin olla järjestettävissä.
Minimäellä sijaitsevaan Propelliin voit mennä omalla pyörätuolillasi. Kuvan Propelli-laitteen vaunusta näet tämän sivun yläkulmassa.
Derby-peliä voit pelata omassa pyörätuolissa istuen.
Linnanmäen Pienen Näyttämön esityksiin pääset kulkemaan esteettömästi ja tilasta löytyy paikka pyörätuolille.
Peacock-teatterin katsomoon voit varata paikan pyörätuolille esityksien lipunmyynnin kautta.
Terassiravintola Keitaan keikkojen ja ohjelmien pariin pääset esteettömästi ravintolarakennuksen alakerrassa sijaitsevalla hissillä tai käyttämällä rakennuksen Vuoristoradan puoleista luiskaa.
Kaikkiin ravintoloihimme pääset kulkemaan esteettömästi.
Esteettömät wc:t löydät seuraavista paikoista:
Avustajaranneke
Yksilöllistä tukea tarvitsevan, erityisen tuen päätöksen saaneen, maksavan asiakkaan avustaja saa maksuttoman avustajaluvan, jolla avustaja pääsee avustettavan kanssa laitteisiin ja kohteisiin. Huomaathan, että avustajaranneke on henkilökohtainen, ja sillä pääsee laitteisiin ainoastaan avustettavan henkilön kanssa. Lipputuotteet ja avustajarannekkeen voit noutaa vierailupäivänäsi Linnanmäen lipunmyyntipisteiltä tai Infosta.
Avustajarannekkeen tarpeen todentaminen
Avustajan tarpeen todentamiseksi hyväksymme EU:n Vammaiskortin, jossa on A-merkintä avustettavan tarpeesta tai lääkärintodistuksen, jossa todetaan avustajan tarve.
Edellytykset avustajarannekkeelle
Avustajarannekkeen edellytyksenä on, että avustettava henkilö on maksanut pääsylipun, rannekkeen tai hänellä on jokin muu lipputuote. Avustajaranneke voidaan pääsääntöisesti myöntää vain avustettavan henkilön yhdelle avustajalle. Avustajan tulee pääsääntöisesti olla täysi-ikäinen. Myös alaikäinen voi toimia avustajana tapauskohtaisen harkinnan perusteella. Avustajan on tosiasiallisesti kyettävä toimimaan avustajana.
Huomioithan tämän, jos avustettava on 100 cm pitkä
Linnanmäellä on viisi laitetta, johon alle 100 cm lapsi ja yksi hänen huoltajansa pääsevät yhdellä rannekkeella tai yhdellä laitelipulla. Nämä laitteet ovat Hepparata, Karuselli, Maisemajuna, Rekkaralli ja Panoraama. Huomaathan kuitenkin, että avustajaranneke ei oikeuta maksutonta sisäänpääsyä laitteisiin, vaan toinen tarvitsee lipputuotteen noustakseen laitteen kyytiin.