Esteettömyys Linnanmäellä
vuonna 2017

Uudet ohjeet julkaistaan huhtikuussa 2018.

Olemme pyrkineet huomioimaan kaikki asiakkaamme. Suurin osa Linnanmäen kohteista ja laitteista on kaikkien huvipuistovieraiden käytettävissä. Lue tältä sivulta tarkemmat tiedot ja kysy tarvittaessa lisätietoja Linnanmäen henkilökunnalta.

Puistoon saapuminen autolla
Linnanmäen yläpysäköintialueelta löytyy muutamia invapaikkoja. Yläpysäköintialueen ollessa täynnä voi invaluvalla pysäköidä aivan pääportin eteen (Tivolikuja 1), mikäli siinä on tilaa. Kysy lisää pysäköintialueen tai pääportin järjestyksenvalvojilta.

Liput ja rannekkeet
Yksilöllistä tukea tarvitseva asiakas pääsee laitteisiin normaalihintaisella lipulla tai rannekkeella.

Avustajalupa tai erityisvierailijalupa
Yksilöllistä tukea tarvitsevan liikuntarajoitteisen, kehitys-, kuulo- tai näkövammaisen, autistisen tai dysfaattisen maksavan asiakkaan avustajalla on mahdollisuus saada avustajalupa, jonka voi noutaa vierailupäivänä Linnanmäeltä lipunmyyntipisteiltä sekä infosta. Avustajaluvalla avustaja pääsee laitteisiin maksavan avustettavan kanssa maksutta ja jonottamatta.

Ylivilkkaille lapsille, jotka eivät voi jonottaa laitteisiin, voi noutaa vierailupäivänä erityisvierailijaluvan, jota näyttämällä pääsee jonottamatta laitteisiin. Erityisvierailijalupa ei oikeuta maksuttomiin laitekäynteihin.

Kulkeminen alueella pyörätuolilla
Kaikille puiston alueille on mahdollista päästä pyörätuolilla ja alueelta löytyvät portaat ovat kierrettävissä. Kysy tarvittaessa lisää henkilökunnalta parhaimman reitin valitsemisessa.

Liikuntarajoitteisten pääsy laitteisiin
Pyörätuolilla liikkuva asiakas pääsee lähes kaikkiin laitteisiin. Pyörätuoliasiakkaat tai muutoin huonosti liikkuvat asiakkaat pääsevät laitteisiin pääsääntöisesti laitteen uloskäynnin kautta, jotta laitteeseen pääsy olisi mahdollisimman sujuvaa. Erityisryhmän kohdalla koko ryhmä voi mennä laitteeseen uloskäynnin kautta, vaikka kaikilla ei olisikaan pyörätuolia. Ota yhteyttä laitteen henkilökuntaan, joka ohjaa ja avustaa yksilöllistä tukea tarvitsevia asiakkaita ja auttaa tarvittaessa laitteeseen pääsyssä.

Liikuntarajoitteinen voi myös halutessaan jäädä laitteeseen uudelle kierrokselle ilmoittamalla tästä laitteen henkilökunnalle.

Pyörätuolilla ei voi liikkua Kammokujalla. Hurjimmissa laitteissa (Kirnu, Kieputin, Magia ja Ukko) täytyy pystyä istumaan tukevasti, joten ne eivät ole soveltuvia laitteita liikuntarajoitteisille.

Pikajunan, Linnunradan, Panoraaman ja Kyöpelinvuoren hotellin sisään- tai uloskäynneiltä ei löydy ramppeja, mikä hankaloittaa laitteeseen pääsyä. Vuoristoradan sisäänkäynti on pyörätuoleille sopiva, mutta uloskäynnillä on portaat. Ottamalla yhteyttä henkilökuntaan käynti näissäkin laitteissa kuitenkin on järjestettävissä.

Ravintolat
Kaikkiin ravintoloihin pääsee pyörätuolilla.

Ohjelmat ja konsertit
Estradin eteen pääsee pyörätuolilla. Estradilla ei ole erillistä katsomoa pyörätuoliasiakkaille.

Inva wc:t
Inva wc:itä löytyy Linnanmäeltä seuraavista paikoista:

  • Pääportin läheisyydestä Cinema-teatterin sisäänkäynnin vierestä
  • Peacock-teatterin sisäänkäynnin luota
  • Lintsiburgerin alakerrasta kassan vasemmalta puolelta
  • Naurupolulta
  • Ravintola Funky Kitchenistä
  • Ratalaaksosta Tulirekeä vastapäätä

Opas- ja avustajakoirat
Opas- ja avustajakoirat ovat tervetulleita puistoon. Muiden koirien sisäänpääsy alueelle on kielletty.