Esteettömyys Linnanmäellä

Olemme pyrkineet huomioimaan kaikki asiakkaamme. Moni Linnanmäen laitteista on kaikkien huvipuistovieraiden käytettävissä. Lue tältä sivulta tarkemmat tiedot ja kysy tarvittaessa lisätietoja Linnanmäen henkilökunnalta.

Linnanmäelle on hyvin tärkeää, että voimme mahdollistaa kaikille asiakkaillemme miellyttävän kävijäelämyksen Helsingin hauskimmassa kaupunginosassa.

Nouda Esteettömyysopas Infosta tai lataa se tästä

Moni Linnanmäen kohteista ja laitteista on kaikkien huvipuistovieraiden käytettävissä. Myös Derby-peliä pääsee pelaamaan omassa pyörätuolissa istuen. Lisäksi Minimäellä sijaitsevaan Propelliin on mahdollista mennä pyörätuolissa istuen. Kuva Propelli-laitteen vaunusta tämän sivun yläkulmassa.

Puistoon saapuminen autolla
Linnanmäen yläpysäköintialueella (Tivolitie 1) on pysäköintipaikkoja liikkumis- ja toimimisesteisille henkilöille. Nämä pysäköintipaikat ovat käytettävissä maksuttomasti vammaisen pysäköintiluvalla. Kysy lisää pysäköintialueen tai pääportin järjestyksenvalvojilta.

Liput ja rannekkeet
Yksilöllistä tukea tarvitseva asiakas pääsee laitteisiin normaalihintaisella lipulla tai rannekkeella.

Avustajarannekkeen myöntämisperusteet
Yksilöllistä tukea tarvitsevan vammaisen maksavan asiakkaan avustaja pääsee maksutta avustettavan kanssa laitteisiin. Avustaja ja avustettava voivat halutessaan jäädä suoraan yhdelle uudelle kierrokselle. Huomaathan, että uusi kierros edellyttää maksullisissa laitteissa avustettavalta ranneketta tai uutta laitelippua. Avustajarannekkeen myöntämisessä käytetään myös tapauskohtaista harkintaa.

Avustajarannekkeen tarpeen todentaminen
Vammainen henkilö voi osoittaa avustajan tarpeensa EU:n Vammaiskortilla (jossa on A-merkintä avustettavan tarpeesta) tai muusta asiakirjasta tai selvityksestä. Puisto myöntää avustajarannekkeen sitä tarvitsevalle vammaisen henkilön avustajalle myös tapauskohtaisen harkinnan perusteella.

Edellytykset avustajarannekkeelle
Avustajarannekkeen edellytyksenä on, että avustettava henkilö on maksanut pääsylipun, rannekkeen tai hänellä on jokin muu lipputuote. Avustajaranneke voidaan pääsääntöisesti myöntää vain avustettavan henkilön yhdelle avustajalle. Avustajan tulee pääsääntöisesti olla täysi-ikäinen. Myös alaikäinen voi toimia avustajana tapauskohtaisen harkinnan perusteella. Avustajan on tosiasiallisesti kyettävä toimimaan avustajana.

Huomioithan tämän, jos avustettava on 100 cm pitkä
Linnanmäellä on viisi laitetta, johon alle 100 cm lapsi ja yksi hänen huoltajansa pääsevät yhdellä rannekkeella tai yhdellä laitelipulla. Nämä laitteet ovat Hepparata, Karuselli, Maisemajuna, Rekkaralli ja Panoraama.
Huomaathan kuitenkin, että avustajaranneke ei oikeuta maksutonta sisäänpääsyä laitteisiin, vaan jompi kumpi tarvitsee lipputuotteen noustakseen laitteen kyytiin.

Kulkeminen alueella pyörätuolilla
Kaikille puiston alueille on mahdollista päästä pyörätuolilla ja alueelta löytyvät portaat ovat kierrettävissä. Kysy tarvittaessa lisää henkilökunnalta parhaimman reitin valitsemisessa. Voit myös suunnitella ennakkoon reittejä puistossa jaettavan esteettömyysoppaan avulla.

Liikuntarajoitteisten pääsy laitteisiin
Pyörätuolilla liikkuva asiakas pääsee huvittelemaan monissa laitteissamme. Pyörätuoliasiakkaat tai muutoin huonosti liikkuvat asiakkaat pääsevät laitteisiin pääsääntöisesti laitteen uloskäynnin kautta, jotta laitteeseen pääsy olisi mahdollisimman sujuvaa. Erityisryhmän kohdalla koko ryhmä voi mennä laitteeseen uloskäynnin kautta, vaikka kaikilla ei olisikaan pyörätuolia. Otathan yhteyttä laitteen henkilökuntaan, joka ohjaa ja avustaa yksilöllistä tukea tarvitsevia asiakkaita ja auttaa tarvittaessa laitteeseen pääsyssä.

Valitettavasti emme huvittelukaudella 2022 voi poikkeustilanteen vuoksi nostaa asiakkaitamme laitteisiin. Toivomme, että avustaja tai muut seurueen jäsenet voivat auttaa tarvittaessa nostamisessa.

Liikuntarajoitteinen voi myös halutessaan jäädä laitteeseen uudelle kierrokselle ilmoittamalla tästä laitteen henkilökunnalle. Huomaathan, että uusi kierros edellyttää maksullisissa laitteissa avustettavalta ranneketta tai uutta laitelippua.

Pyörätuolilla ei voi liikkua Kammokujalla. Hurjimmissa laitteissa (Kirnu, Kieputin, Magia, Ukko ja Taiga) täytyy pystyä istumaan tukevasti, joten ne eivät ole soveltuvia laitteita liikuntarajoitteisille.

Pikajunan, Linnunradan, Panoraaman ja Kyöpelinvuoren hotellin sisään- tai uloskäynneiltä ei löydy ramppeja, mikä hankaloittaa laitteeseen pääsyä. Vuoristoradan sisäänkäynti on pyörätuoleille sopiva, mutta uloskäynnillä on portaat. Ottamalla yhteyttä henkilökuntaan käynti näissäkin laitteissa kuitenkin on järjestettävissä. Toivomme, että poikkeusajan vuoksi avustaja tai muut seurueen jäsenet voivat auttaa tarvittaessa henkilön nostamisessa.

Ravintolat
Kaikkiin ravintoloihin pääsee pyörätuolilla.

Ohjelmat ja konsertit
Estradin eteen pääsee pyörätuolilla. Estradilla ei ole erillistä katsomoa pyörätuoliasiakkaille.

Inva wc:t
Inva wc:itä löytyy Linnanmäeltä seuraavista paikoista:

  • Pääportin läheisyydestä Linnanmäen Pienen Näyttämön yhteydestä (pyydäthän lukitun oven avausta hupimestareiltamme)
  • Peacock-teatterin sisäänkäynnin luota
  • Lintsiburgerin alakerrasta kassan vasemmalta puolelta
  • Naurupolulta
  • Ravintola Hurlumheistä
  • Tulirekeä vastapäätä

Opas- ja avustajakoirat
Opas- ja avustajakoirat ovat tervetulleita puistoon. Muiden koirien pääsy alueelle on kielletty.