Esteettömyys Linnanmäellä

Olemme pyrkineet huomioimaan kaikki asiakkaamme. Suurin osa Linnanmäen kohteista ja laitteista on kaikkien huvipuistovieraiden käytettävissä. Lue tältä sivulta tarkemmat tiedot ja kysy tarvittaessa lisätietoja Linnanmäen henkilökunnalta.

Linnanmäelle on hyvin tärkeää, että voimme mahdollistaa kaikille asiakkaillemme miellyttävän kävijäelämyksen Helsingin hauskimmassa kaupunginosassa.

Nouda Esteettömyysopas Infosta tai lataa se tästä

Suurin osa Linnanmäen kohteista ja laitteista on kaikkien huvipuistovieraiden käytettävissä. Uutuutena Derby- ja Tykinkuulat -pelejä pääsee pelaamaan omassa pyörätuolissa istuen. Lisäksi Minimäellä sijaitsevaan Propelliin ja pääsisäänkäynnillä sijaitsevaan Cinemaan on mahdollista mennä pyörätuolissa istuen. Kuva Propelli-laitteen vaunusta tämän sivun yläkulmassa.

Puistoon saapuminen autolla
Linnanmäen yläpysäköintialueella (Tivolitie 1) on pysäköintipaikkoja liikkumis- ja toimimisesteisille henkilöille. Nämä pysäköintipaikat ovat käytettävissä maksuttomasti vammaisen pysäköintiluvalla. Kysy lisää pysäköintialueen tai pääportin järjestyksenvalvojilta.

Liput ja rannekkeet
Yksilöllistä tukea tarvitseva asiakas pääsee laitteisiin normaalihintaisella lipulla tai rannekkeella.

Avustajarannekkeen myöntämisperusteet

Yksilöllistä tukea tarvitsevan vammaisen maksavan asiakkaan avustaja pääsee maksutta avustettavan kanssa laitteisiin ja kohteisiin. Avustaja ja avustettava voivat halutessaan jäädä suoraan yhdelle uudelle kierrokselle. Huomaathan, että uusi kierros edellyttää maksullisissa laitteissa avustettavalta ranneketta tai uutta laitelippua. Avustajarannekkeen myöntämisessä käytetään myös tapauskohtaista harkintaa.

Avustajarannekkeen tarpeen todentaminen

Vammainen henkilö voi osoittaa avustajan tarpeensa EU:n Vammaiskortilla (jossa on A-merkintä avustettavan tarpeesta) tai muusta asiakirjasta tai selvityksestä. Puisto myöntää avustajarannekkeen sitä tarvitsevalle vammaisen henkilön avustajalle myös tapauskohtaisen harkinnan perusteella.

Edellytykset avustajarannekkeelle

Avustajarannekkeen edellytyksenä on, että avustettava henkilö on maksanut pääsylipun, rannekkeen tai hänellä on jokin muu lipputuote. Avustajaranneke voidaan pääsääntöisesti myöntää vain avustettavan henkilön yhdelle avustajalle. Avustajan tulee pääsääntöisesti olla täysi-ikäinen. Myös alaikäinen voi toimia avustajana tapauskohtaisen harkinnan perusteella. Avustajan on tosiasiallisesti kyettävä toimimaan avustajana.

Huomioithan tämän, jos avustettava on 100 cm pitkä
Linnanmäellä on neljä laitetta, johon alle 100-senttinen lapsi voi nousta huoltajan kanssa niin, että vain toisella on lipputuote (laitelippu, ranneke). Nämä laitteet ovat Hepparata, Karuselli, Maisemajuna ja Rekkaralli.
Huomaathan kuitenkin, että avustajaranneke ei oikeuta maksutonta sisäänpääsyä laitteisiin, vaan jompi kumpi tarvitsee lipputuotteen noustakseen laitteen kyytiin.

Kulkeminen alueella pyörätuolilla
Kaikille puiston alueille on mahdollista päästä pyörätuolilla ja alueelta löytyvät portaat ovat kierrettävissä. Kysy tarvittaessa lisää henkilökunnalta parhaimman reitin valitsemisessa. Voit myös suunnitella ennakkoon reittejä puistossa jaettavan esteettömyysoppaan avulla.

Liikuntarajoitteisten pääsy laitteisiin
Pyörätuolilla liikkuva asiakas pääsee lähes kaikkiin laitteisiin. Pyörätuoliasiakkaat tai muutoin huonosti liikkuvat asiakkaat pääsevät laitteisiin pääsääntöisesti laitteen uloskäynnin kautta, jotta laitteeseen pääsy olisi mahdollisimman sujuvaa. Erityisryhmän kohdalla koko ryhmä voi mennä laitteeseen uloskäynnin kautta, vaikka kaikilla ei olisikaan pyörätuolia. Otathan yhteyttä laitteen henkilökuntaan, joka ohjaa ja avustaa yksilöllistä tukea tarvitsevia asiakkaita ja auttaa tarvittaessa laitteeseen pääsyssä.

Liikuntarajoitteinen voi myös halutessaan jäädä laitteeseen uudelle kierrokselle ilmoittamalla tästä laitteen henkilökunnalle. Huomaathan, että uusi kierros edellyttää maksullisissa laitteissa avustettavalta ranneketta tai uutta laitelippua.

Pyörätuolilla ei voi liikkua Kammokujalla. Hurjimmissa laitteissa (Kirnu, Kieputin, Magia, Ukko ja Taiga) täytyy pystyä istumaan tukevasti, joten ne eivät ole soveltuvia laitteita liikuntarajoitteisille.

Pikajunan, Linnunradan, Panoraaman ja Kyöpelinvuoren hotellin sisään- tai uloskäynneiltä ei löydy ramppeja, mikä hankaloittaa laitteeseen pääsyä. Vuoristoradan sisäänkäynti on pyörätuoleille sopiva, mutta uloskäynnillä on portaat. Ottamalla yhteyttä henkilökuntaan käynti näissäkin laitteissa kuitenkin on järjestettävissä.

Ravintolat
Kaikkiin ravintoloihin pääsee pyörätuolilla.

Ohjelmat ja konsertit
Estradin eteen pääsee pyörätuolilla. Estradilla ei ole erillistä katsomoa pyörätuoliasiakkaille.

Inva wc:t
Inva wc:itä löytyy Linnanmäeltä seuraavista paikoista:

  • Pääportin läheisyydestä Cinema-teatterin sisäänkäynnin vierestä
  • Peacock-teatterin sisäänkäynnin luota
  • Lintsiburgerin alakerrasta kassan vasemmalta puolelta
  • Naurupolulta
  • Ravintola Funky Kitchenistä
  • Tulirekeä vastapäätä

Opas- ja avustajakoirat
Opas- ja avustajakoirat ovat tervetulleita puistoon. Muiden koirien pääsy alueelle on kielletty.