Turvallisuus Linnanmäellä

Turvallisuus laitteissa

Laitteiden turvarajat perustuvat laitevalmistajien määrittämään ja viranomaisten hyväksymään pituusrajaan. Osaan laitteista lapsi tarvitsee huoltajan mukaansa. Myös huoltajalla tulee olla lippu tai ranneke, jos lapsi on yli 100 cm pituinen.

Asiakkaiden pituus tarkistetaan laitteeseen mentäessä. Pienemmille huvipuistokävijöille suosittelemme hakemaan pituudesta kertovan (alle 100 cm, 100 cm, 120 cm, 130 cm, 140 cm) leiman lipunmyynnistä. Leima kertoo Linnanmäen laitetyöntekijöille asiakkaan pituuden, eikä huvittelijaa tarvitse mitata jokaisella laitteella uudestaan. Näin laitteisiin siirtyminen käy nopeammin! Mittaus suoritetaan kengät jalassa.

Yksi aikuinen voi olla huoltaja kahdelle lapselle yhtä aikaa seuraavissa laitteissa: Cinema: Ice Age, Cinema: Sukelluskello, Helikopteri, HipHop, Hurjakuru, Hypytin, Kahvikuppikaruselli, Karuselli, Kyöpelinvuoren Hotelli, Lohikäärme, Maisemajuna, Panoraama, Pilotti, Rekkaralli, Rinkeli, Rumpukaruselli, Taikasirkus, Vankkuripyörä ja Vuoristorata. Muissa laitteissa huoltajan kanssa voi olla yksi huollettava kerrallaan.

Turvakaaret saattavat rajoittaa isokokoisten henkilöiden pääsyä laitteeseen. Kipsattu raaja saattaa rajoittaa laitteisiin pääsyä. Lue lisää estettömyydestä puistossa.

Laitteissa tulee noudattaa henkilökunnan antamia ohjeita. Laitteisiin ei voi mennä ilman paitaa tai kenkiä. Laitteisiin ei voi ottaa mukaan ruokia tai juomia. Varmista ennen laitteeseen menoa, ettei omaisuuttasi rikkoudu tai pääse putoamaan ajon aikana.

Kuvaaminen Linnanmäellä

Kuvaaminen laitteissa

Kuvaaminen on turvallisuussyistä täysin kielletty Taigassa, Kieputtimessa, Kirnussa, Magiassa, Raketissa ja Ukossa. Muissa huvilaitteissa voi kuvata action-kameralla, edellyttäen että kamera on kiinnitetty asianmukaisella tavalla, eikä putoamisvaaraa ole. Mahdollinen teleskooppivarsi tulee olla lyhyimmässä asennossaan. Selfiekeppien käyttäminen laitteissa on kielletty turvallisuussyistä. Rauhallisella vauhdilla liikkuvissa laitteissa saa kuvata käsivaralta, mikäli kuvaaminen ei aiheuta vaaraa.

Tuotantoyhtiöiden ja median kuvausluvat:

Viestintäpäällikkö Juuso Vainio 010 5722 201 (juuso.vainio@linnanmaki.fi)
Kuvauslupapyynnöt pyydetään toimittamaan viimeistään kolme vuorokautta ennen kuvauksia.

Dronekuvaaminen Linnanmäellä 

Linnanmäki on Suomen suosituin matkailukohde ja erityisesti Valokarnevaalin aikana Linnanmäellä on paljon kävijöitä. Tapahtuma tuo ihmisiä myös Linnanmäen Huvipuiston vaikutusalueelle, mukaan lukien parkki- ja etäpysäköintialueille. Dronen eli lennätettävän kameran lennättäminen ulkosalla kokoontuneen väkijoukon yläpuolella ei ole sallittua.

Turvatarkastukset ja huvipuiston alueella kielletyt aineet sekä esineet

Huvipuistovieraiden ja työntekijöidemme turvallisuuden takaamiseksi suoritamme sisääntuloporteilla turvatarkastuksia. Seuraavien aineiden ja esineiden tuominen Linnanmäen huvipuistoon on kielletty: alkoholi ja huumausaineet, teräaseet (myös terälliset monitoimityökalut), polkupyörät, ampuma-aseet, ilotulitteet, soihdut, savuheitteet, raketit, paineilmatorvet, heliumtäytteiset ilmapallot, tussit ja spray-maalit sekä muut laittomat ja yleisvaaralliset esineet ja aineet. Ainoastaan avustaja- ja opaskoirien oleskelu alueella on sallittu.