Perustajajärjestöjen kärkihankkeet 2023

 • Lastensuojelun Keskusliitto

  Lapsilla ja perheillä on uskoa tulevaisuuteen
  Lastensuojelun Keskusliitto työskentelee sen eteen, että jokaisella lapsella olisi onnellinen lapsuus ja että lapsilla, nuorilla ja perheillä on uskoa tulevaisuuteen. Edistämme ja vahvistamme lasten ja nuorten toimijuutta ja tuomme heidän näkökulmiaan ja ääntään esille yhteiskunnallisessa keskustelussa. Haluamme, että jokaisen lapsen oikeus olla oma itsensä toteutuu. Koska lapset ovat tärkeintä, mitä meillä on!

 • Parasta Lapsille ry

  Näe hyvä –lasten ja perheiden viikonloppuleirit
  Ympärivuotisen Näe hyvä -toimintamme kantava ajatus on nähdä jokaisessa lapsessa ja perheessä oleva hyvä, vahvistaa lapsen itsetuntoa ja huomata hyvä vanhemmuus positiivisen pedagogiikan keinoin. Leireillä ja viikonlopputoiminnassa lapset ja perheet saavat vastapainoa arjelle, jota monella osallistujalla kuormittavat niukka taloudellinen tilanne, yksinäisyys tai terveydelliset haasteet. Jokaisella lapsella on oikeus lomaan. Kaikessa Parasta Lapsille ry:n toiminnassa yhteys toisiin ihmisiin, kohtaaminen ja kuulluksi tuleminen vahvistavat sosiaalisia taitoja ja tuovat voimavaroja arkeen.

 • Barnavårdsföreningen i Finland

  Tjejvillan – turvallinen paikka tytöille
  Tjejvillan on 10-18 vuotiaille tytöille suunnattua matalan kynnyksen toimintaa. Tjejvillanin ovet ovat avoinna kaikille tytöille. Toiminta on sukupuolisensitiivista ja tukee päämäärätietoisesti tyttöjen arkea ja kehitystä. Tarjoamme merkityksellistä vapaa-ajantoimintaa, yhteisöllisyyttä, turvaa ja aikuisen tukea.

 • Mannerheimin Lastensuojeluliitto ry

  MLL tarjoaa tukea lapsiperheille, ettei kukaan jäisi yksin
  Liian moni lapsi on yksin. Liian monella lapsella ei ole leikkikaveria. Liian moni lapsi ei uskalla kertoa aikuiselle, mitä hänelle oikeasti kuuluu. MLL tukee lasten kaveritaitoja ja kuuntelee lapsia koko Suomessa. Autamme perheitä arjen keskellä ja varmistamme, ettei vanhempi jää huolineen yksin. Tarjoamme vanhemmille tietoa, ammattilaisen apua ja kohtaamisen paikkoja, jossa he löytävät tukea ja saavat voimavaroja arjen vanhemmuudessa.

 • Ensi- ja turvakotien liitto ry

  Lasten ja nuorten nimetön chat
  Auttaa matalalla kynnyksellä eri syistä haavoittavassa tilanteessa eläviä lapsia ja nuoria. Chatistämme ohjaudutaan tarpeen mukaan yhdistystemme avopalvelujen piiriin.

 • Pelastakaa Lapset ry

  Lapsiperheiden tukihenkilötoiminta – hauskaa aikaa lasten kanssa
  Pelastakaa Lapset ry:n tukihenkilö, on lapsen ikioma ystävä ja turvallinen aikuinen, jonka kanssa lapsi voi viettää vapaa-aikaa.  Lasten kokemusten mukaan tukihenkilöt auttavat lapsia, eivät jätä lasta olemaan yksin, lohduttavat ja tekevät sellaisia asioita, että lapsille tulee hyvä mieli. Tukihenkilö tulee avuksi, kun perhe kokee tarvitsevansa tukea haastavan elämäntilanteen takia.