Vastuullisuus Linnanmäellä 

Huvittelemalla hyvää
Teemme joka päivä työtä hyvän eteen. Lasten Päivän Säätiö ylläpitää ja kehittää Linnanmäen Huvipuistoa kerätäkseen varoja lastensuojelutyölle.

Vuosien saatossa olemme keränneet lastensuojelutyölle yhteensä noin 130 miljoonaa euroa. Huvittelemalla Linnanmäellä myös kaikki asiakkaamme osallistuvat hyvän tekemiseen.

Työ, jossa on reilusti riemua
Me Linnanmäen työntekijät olemme kaikki hupimestareita ja työskentelemme asiakkaidemme iloksi luomalla heille ainutlaatuisia elämyksiä.

Toimimme joukkueena, pilke silmäkulmassa ja arvostamme moninaisuutta niin hupimestareiden kuin asiakkaidenkin joukossa.

Olemme merkittävä nuorten työllistäjä. Huvikauden aikana työllistämme yli 750 kausityöntekijää ja tarjoamme työtä myös 16–17-vuotiaille sekä osatyökykyisille.

Mukavaa ja turvallista huvittelua
Huvipuiston turvallisuudesta huolehtiminen on ensiarvoisen tärkeä tehtävämme. Turvallisuus on yksi toimintamme kivijaloista ja kehitämme sitä jatkuvasti.

Toimintaamme ohjaavat lait, asetukset ja säädökset. Olemme tiiviissä yhteistyössä useiden viranomaisten kanssa. Turvallisuus on tärkeä osa koko henkilökuntamme koulutuksia. 

Linnanmäelle on myönnetty Vuoden turvallinen organisaatio -palkinto (Finnish Security Awards) vuonna 2021. Palkinto myönnetään yritykselle tai muulle organisaatiolle, joka on esimerkillisesti luonut positiivisen turvallisuuskulttuurin. 

Meille on tärkeää mahdollistaa kaikille asiakkaillemme onnistunut vierailu Helsingin hauskimmassa kaupunginosassa.

Ympäristön huomioivaa huvipuistotoimintaa
Me Linnanmäellä tunnemme vastuumme ympäristöasioista ja toimimme kestävän kehityksen periaatteiden mukaisesti ottamalla huomioon toimintamme tarkoituksen sekä arvomme.

Otamme ympäristönäkökulmat huomioon organisaatiomme päätöksenteossa ja toiminnassa.

Noudatamme voimassa olevaa ympäristölainsäädäntöä sekä Linnanmäen Huvipuistolle Helsingin kaupungin myöntämän ympäristöluvan lupamääräyksiä. 

Linnanmäelle on myönnetty Suomen luonnonsuojeluliiton Ekokompassi-sertifikaatti ympäristöasioiden hoitamisesta ja kehittämisestä Ekokompassi järjestelmän mukaisesti.

Ympäristöjärjestelmä on meille konkreettinen työkalu, jolla toteutamme ympäristöasioiden hyvää hallintaa huvipuistotoiminnassamme.

Haluamme parantaa jatkuvasti toimintaamme ympäristöjärjestelmän tavoitteiden mukaisesti ottamalla kehitystyössä huomioon asiakkaidemme, hupimestareidemme ja muiden sidosryhmiemme tarpeet.

Linnanmäellä huvilaitteet pyörivät huvikaudella 2024 tuulivoimalla ja lisäksi huvipuiston kiinteistöt lämpiävät uusiutuvalla kaukolämmöllä.

Tässä vinkkejä ympäristöä huomioivaan huvitteluun Linnanmäellä: 

  • Julkisilla kulkuvälineillä tai polkupyörillä pääset aivan huvipuiston tuntumaan. Päästöjen vähentämisen lisäksi saavut sujuvasti huvipuistoon. Kurkista saapumisvinkit
  • Linnanmäen jokaisesta ravintolasta ja herkkupisteestä löydät maukkaita vegaanivaihtoehtoja herkutteluun. Lisäksi kaikki tarjolla olevat kala- ja äyriäislajit ovat WWF:n kalaoppaan Suosi-kategorian mukaisia.  
  • Huvipuistossamme on kaksi vesipistettä, joista voit huvittelun ohessa noutaa raikasta vettä janon sammuttamiseen omaan vesipulloosi. Jos oma pullo unohtuu kotiin, voit myös huvipäivän aikana ostaa oman juomapullon Linnanmäen myymälöistä. Vesipisteet löydät Ensiapupisteen läheisyydestä sekä Eteläportilta Jaffa-pyörän vierestä. 
  • Pelien tavaravoiton voit vaihtaa useimmissa peleissä herkkuvoittoon tai voit lahjoittaa palkinnon lastensuojelutyölle. 
  • Linnanmäellä kierrättäminen on kivaa! Ympäri puistoa on pullojen ja tölkkien keräysastioita sekä useita roskakoreja, joihin voit lajitella roskat. Ole tarkkana, kenties itse roskakorikin kiittää sinua kierrätettyäsi! Huvipuiston alueella, kaikissa ravintoloissa ja terasseilla on lukuisia kierrätyspisteitä, joiden kuvallisten ohjeiden avulla lajittelet roskat näppärästi omiin keräysastioihin. 
  • Jokainen meistä voi vaikuttaa lähiympäristön siisteyteen! Kotimatkalle hankittujen eväiden kääreet sekä Linnanmäen käytetyn rannekkeen voit sujauttaa pois lähtiessäsi porttien energiajäteastiaan. 

Eettiset arvot
Edellytämme, että kaikki yhteistyökumppanimme ja toimittajamme noudattavat eettistä toimintatapaohjettamme.

Arvostamme suoraa ja avointa palautetta toiminnastamme. Linnanmäen ilmoituskanavan kautta voi tehdä ilmoituksen, mikäli sidosryhmämme havaitsee huvipuistotoimintaan liittyviä väärinkäytöksiä. Ilmoituskanavaa ei ole tarkoitettu Linnanmäen palvelua tai tuotteita koskevien asiakaspalautteiden antamiseen.

Vastuullisen huvipuistotoiminnan kehittäminen
Linnanmäki on valittu mukaan Valitse Vastuullisemmin -palveluun MyHelsinki.fi:ssä, jonka tarkoituksena on auttaa matkailijoita valitsemaan kestävämmin toimivia käyntikohteita. Linnanmäki täyttää 19/25 vastuullisempien valintojen kriteeriä. 

Linnanmäki on aloittanut Sustainable Travel Finlandin vastuullisen matkailun kehittämisohjelman tavoitteenaan saavuttaa Sustainable Travel Finland -merkki. Linnanmäki on sitoutunut STF:n kestävän matkailun valtakunnallisiin periaatteisiin.

Huvivinkkaa! Miten voisimme mielestäsi vielä lisätä riemua Linnanmäellä?
Vinkkaa meille sinulle merkityksellisistä asioista palautelomakkeella. Hupimestarillinen kiitos!